poniedziałek, 30.09.2013 r.
Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado to moje nowe uzależnienie. Połączenie tych dwóch składników jajek i awokado tworzy naprawdę bardzo smaczną kompozycję. Bardzo często trafiałam na różne przepisy na pastę z awokado, ale zawierały one takie składniki jak majonez lub oliwę a jak dla mnie to było trochę za dużo… uważam, że awokado samo w sobie jest wystarczająco „maślane” i bazując na tym przekonaniu zrobiłam ją po swojemu.

Pasta jajeczna z awokado

Składniki

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Wykonanie

Ugotowane na twardo jajka i awokado rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem posypując szczypiorkiem.

Pastę należy zjeść od razu po przyrządzeniu ponieważ kilka godzin później zmieni kolor i nie będzie wyglądała apetycznie. :)

Wydrukuj
Kategoria: Inne, Pasta, Przepisy
Tagi: , , , , ,