środa, 20.11.2013 r.
Brazylijskie kotlety mielone

Nie wiem skąd dokładnie pochodzi nazwa na to danie, ale tylko pod taką nazwą je znam ;-) Nigdy nie miałam okazji być w Brazylii, więc nie wiem ile wspólnego mają brazylisjkie kotlety mielone z Brazylią, ale chyba najważniejsze jest i tak to, że są po prostu smaczne :)

Brazylijskie kotlety mielone

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 francuska zupa cebulowa w proszku
  • odrobinę soli i pieprzu
  • masło (do wysmarowania formy)

Brazylijskie kotlety mielone

Wykonanie

Mięso przekładamy do miski, wsypujemy całe opakowanie zupy cebulowej w proszku i dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Wszystkie składniki w misce dokładnie mieszamy. Z masy formujemy równej wielkości kulki i układamy na blasze wysmarowanej masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) na ok 20-30 minut.

Wydrukuj
Kategoria: Dania mięsne, Przepisy
Tagi: , , , ,