- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Blondie z brzoskwinią i nektarynką

Chyba każdy zna ciasto „brownie” i chyba każdemu smakuje ;-) ale czy zastanawialiście się co by się stało gdyby przefarbować brownie na blond? Muszę powiedzieć, że ciasto wyszło przepyszne i smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;-)

 

Składniki

Wykonanie

W małym rondelku roztapiamy masło, czekoladę oraz cukry, biały i waniliowy. Do przestudzonej masy dodajemy jajka ciągle mieszając mikserem. Następnie dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę o wymiarach 25x30cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy brzoskwinie i nektarynki pokrojone w plasterki. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 °C (bez termoobiegu). Wierzch posypujemy cukrem pudrem.