piątek, 20.09.2013 r.
Pasta z wędzonej makreli

Past z wędzonej makreli jest tyle ile jest kucharek, każdy robi ją na swój sposób i na pewno każda smakuje bardzo dobrze. Ja pokażę Wam moją wersję pasty, dokładnie taką, jaką pamiętam ze swojego domu ;-)

Pasta z wędzonej makreli

Składniki

  • 2 wędzone makrele
  • 2 cebula
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • sól, pieprz czarny mielony

Pasta z wędzonej makreli

Wykonanie

Makrelę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki i jajka. Wszystko mieszamy z niewielką ilością majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj
Kategoria: Pasta, Przepisy, Ryby
Tagi: , , , , , , ,