Korzystając z okazji, że mamy piątek i nie każdy je mięso w ten dzień, pokażę Wam drugą sałatkę z surimi którą lubię. W poprzedniej którą prezentowałam dominował por i to on nadawał charakterystycznego smaczku, natomiast dzisiejsza zawiera więcej dodatków przez co ma szansę posmakować dla szerszego grona :)
Składniki
- 250 g paluszków krabowych
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- czerwona cebula
- 5 korniszonów
- 2 łyżki majonezu
- pół małego jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- sól, pieprz, ostra papryka
Wykonanie
Paluszki krabowe, jajka, korniszony i cebulę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę zalewamy sosem majonezowo-jogurtowym i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Podajemy lekko schłodzoną.