piątek, 25.10.2013 r.
Sałatka z surimi i korniszonami

Korzystając z okazji, że mamy piątek i nie każdy je mięso w ten dzień, pokażę Wam drugą sałatkę z surimi którą lubię. W poprzedniej którą prezentowałam dominował por i to on nadawał charakterystycznego smaczku, natomiast dzisiejsza zawiera więcej dodatków przez co ma szansę posmakować dla szerszego grona :)

Sałatka z surimi i korniszonami

Składniki

  • 250 g paluszków krabowych
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • czerwona cebula
  • 5 korniszonów
  • 2 łyżki majonezu
  • pół małego jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • sól, pieprz, ostra papryka

Wykonanie

Paluszki krabowe, jajka, korniszony i cebulę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę zalewamy sosem majonezowo-jogurtowym i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Podajemy lekko schłodzoną.

Wydrukuj
Kategoria: Przepisy, Ryby, Sałatki, Witaminki
Tagi: , , , , , , , , , ,