- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Czekoladowe brownie

Czekoladowe brownie to chyba najlepsze ciasto zaraz obok brownie snickers [1] jakie jadłam :) oba zostały stworzone dla czekoladoholików do których się „niestety” zaliczam :) Bardzo szybkie w przygotowaniu (ok 40 minut od momentu wejścia do kuchni do pierwszego kęsa), ciężko coś zepsuć, ładnie wygląda i doskonale smakuje. Zresztą nie będę zachwalać, zobaczcie sami.

Składniki

Wykonanie

W garnuszku ciągle mieszając rozpuszczamy masło z czekoladą i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy cukier i mąkę. Do masy jajecznej wlewamy przestudzoną masę czekoladową i pokruszone orzechy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę (26 cm x 21 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i pieczemy 18-20 minut (można przedłużać czas pieczenia). Studzimy i wyjmujemy do góry dnem, posypujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową jeśli nie liczycie kalorii ;-)