Pasta jajeczna to moje sobotnie śniadanie, wiem, że gdy na stole są kanapki z pastą to znaczy, że jest weekend :-) Na ogół przygotowywana jest przez mojego męża ;-) nie wiem jak to możliwe, ale wychodzi mu smaczniejsza ;-p Całość jest do zrobienia w 15 minut, bardzo łatwa do zrobienia i smaczna, szczególnie ze świeżym pieczywem.
Składniki
- 7 jaj ugotowanych na twardo
- 1/2 cebuli
- szczypior
- sól, pieprz
- łyżka śmietany
- 2 łyżki majonezu
Wykonanie
Jajka przeciskamy przez siatkę do warzyw lub drobno siekamy (możemy także użyć widelca to rozdrobnienia). Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość łączymy ze śmietaną i majonezem, po tym pasta jajeczna jest już gotowa do nałożenia na kanapki. Smacznego! ;-)