środa, 02.04.2014 r.
Śniadaniowe pęczotto na mleku kokosowym z gruszką

Śniadaniowe pęczotto na mleku kokosowym z gruszką to propozycja raczej dla ludzi otwartych którzy lubią niecodzienne połączenia i nie boją się trochę eksperymentowania w kuchni. Również, jeśli preferujecie zdrowe śniadania i mleko kokosowe nie jest Wam obce lub po prostu jeśli nigdy nie próbowaliście pęczaku na słodko a macie ochotę spróbować to poniższe pęczotto jest właśnie dla Was ;-)

Śniadaniowe pęczotto na mleku kokosowym z gruszką

Składniki

  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • 3-4 łyżki pęczaku
  • 1 gruszka dojrzała i miękka
  • ew. 2 łyżki wiórek kokosowych

Wykonanie

W garnuszku zagotowujemy 2 rodzaje mleka. Dodajemy pęczak i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut, aż kasza będzie miękka. W razie potrzeby podlewając mlekiem. Gdy kasza będzie gotowa dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę i jeśli lubicie, wiórki kokosowe.

źródło: pęczak na mleku z gruszką i kokosem

Wydrukuj
Kategoria: Inne, Przepisy
Tagi: , , , , ,