Śniadaniowe pęczotto na mleku kokosowym z gruszką to propozycja raczej dla ludzi otwartych którzy lubią niecodzienne połączenia i nie boją się trochę eksperymentowania w kuchni. Również, jeśli preferujecie zdrowe śniadania i mleko kokosowe nie jest Wam obce lub po prostu jeśli nigdy nie próbowaliście pęczaku na słodko a macie ochotę spróbować to poniższe pęczotto jest właśnie dla Was ;-)
Składniki
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 3-4 łyżki pęczaku
- 1 gruszka dojrzała i miękka
- ew. 2 łyżki wiórek kokosowych
Wykonanie
W garnuszku zagotowujemy 2 rodzaje mleka. Dodajemy pęczak i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut, aż kasza będzie miękka. W razie potrzeby podlewając mlekiem. Gdy kasza będzie gotowa dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę i jeśli lubicie, wiórki kokosowe.