- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Sałatka ze szpinaku, pomidorów i młodej cebuli

Zawsze lubiłam szpinak, ale zazwyczaj jadłam go w wersji już przetworzonej, np. smażony na maśle z dodatkiem czosnku ;-) ostatnio zrobiłam mega szybką sałatkę ze świeżego szpinaku i nawet nie zdawałam sobie sprawy, że może smakować tak dobrze ;-) Trzy składniki, szpinak, pomidory i cebula… Brzmi banalnie, ale smakuje genialnie ;-)

Składniki

Wykonanie

Szpinak myjemy, osuszamy i w całości wrzucamy do miski. Pomidory kroimy w ósemki a cebulę w piórka. Wrzucamy do miski i mieszamy razem ze szpinakiem. Z pozostałych składników przygotowujemy sos którym zalewamy sałatkę. Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przyrządzeniu.