- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Kotlety z brokuła z sosem czosnkowym

Koniec urlopu! Wracam do pisania i gotowania ;-) Dziś pokażę Wam przepis na moje kotlety z brokułem i sosem czosnkowym. Pora roku sprzyja wszelkim daniom warzywnym, będąc na targu po prostu nie mogę się oprzeć świeżutkim, zielonym brokułom ;-) Pamiętajcie, że brokuły to samo zdrowie i zdecydowanie nie należy ich unikać ;-)

Składniki

Wykonanie

Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy i po ostudzeniu siekamy. Do miski z brokułem dodajemy rozdrobniony ser feta, jajka i bułkę tartą. Doprawiamy i formujemy małe kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Teraz pora na sos, kwaśną śmietanę i majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i doprawiamy odrobiną soli. Kotlety podajemy z sosem.