środa, 17.12.2014 r.
Budyniowe serduszka

Nie macie pomysłu na świąteczne ciasteczka? No to myślę, że mogę troszkę Wam pomóc i zaproponuję pyszne i bardzo delikatne budyniowe serduszka ;-) Ja swoje robiłam już jakiś czas temu, dlatego są w kształcie serduszek, ale w związku z tym, że okres świąteczny tuż za pasem, to bardziej odpowiednie wydają się gwiazdeczki lub choineczki ;-) Jak już je zrobicie to pochwalcie się w komentarzach zdjęciami ;-) 

Budyniowe serduszka

Składniki

  • 125 g miękkiego masła
  • 110 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 1 op. budyniu śmietankowego (40 g)

Budyniowe serduszka

Wykonanie

Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę i budyń w proszku, mieszamy do połączenia składników. Gotowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. Wyjmujemy rozwałkowujemy na stolnicy wysypanej mąką i wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach po czym układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10-15 min. w temperaturze 170 °C do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy, studzimy i gotowe.

źródło: ciasteczka budyniowe

Wydrukuj
Kategoria: Ciasteczka, Dla dzieci, Przepisy
Tagi: , , ,