czwartek, 08.06.2017 r.
Kostka kokosowo-migdałowa

Zdjęcie kostki kokosowo-migdałowej wrzuciłam wczoraj na Facebook-a i post spotkał się z bardzo miłym odzewem :) Obiecałam też, że dziś pojawi się przepis i właśnie go czytasz :)

Ciasto kokosowo-migdałowe robi się bardzo szybko, w ciągu godziny możesz mieć je na talerzyku przed sobą, a aromat jaki będzie unosił się w domu podczas pieczenia umili Ci czas oczekiwania :) Nie chcę za dużo się rozpisywać, po prostu bierz się do roboty :)

Kostka kokosowo-migdałowa

Składniki

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 150 g mielonych migdałów
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 150 g czekolady

Kostka kokosowo-migdałowa

Kostka kokosowo-migdałowa

Wykonanie

Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, mielone migdały i cukier, dodajemy jajka i przestudzone rozpuszczone masło. Całość dokładnie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Jeszcze raz całość mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20×20 cm. Wstawiamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika i pieczemy 20-30 minut, aż ciasto się nam zarumieni.

Inspiracja: Take my Cake

Wydrukuj
Kategoria: Ciasta, Przepisy, Słodkości
Tagi: , , , , ,