Zdjęcie kostki kokosowo-migdałowej wrzuciłam wczoraj na Facebook-a i post spotkał się z bardzo miłym odzewem :) Obiecałam też, że dziś pojawi się przepis i właśnie go czytasz :)
Ciasto kokosowo-migdałowe robi się bardzo szybko, w ciągu godziny możesz mieć je na talerzyku przed sobą, a aromat jaki będzie unosił się w domu podczas pieczenia umili Ci czas oczekiwania :) Nie chcę za dużo się rozpisywać, po prostu bierz się do roboty :)
Składniki
- 100 g wiórków kokosowych
- 150 g mielonych migdałów
- 2 jajka
- 150 g cukru
- 100 g rozpuszczonego masła
- 150 g czekolady
Wykonanie
Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, mielone migdały i cukier, dodajemy jajka i przestudzone rozpuszczone masło. Całość dokładnie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Jeszcze raz całość mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20×20 cm. Wstawiamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika i pieczemy 20-30 minut, aż ciasto się nam zarumieni.
Inspiracja: Take my Cake