poniedziałek, 09.06.2014 r.
Surówka z młodej kapusty, marchewki i kalarepki

Surówka z młodej kapusty, marchewki i kalarepki idealnie pasuje do każdego obiadu. Przygotowanie jej nie powinno Wam zająć więcej niż 10 minut, a idealnie dopełni Wasze danie ;-) Pamiętajcie, że młoda kapusta nie jest dostępna przez cały rok, więc należy korzystać z okazji ;-)

Surówka z młodej kapusty, marchewki i kalarepki

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała kalarepka
  • sól, pieprz, cukier puder, sok z cytryny, majonez, śmietana
  • koperek do posypania

Surówka z młodej kapusty, marchewki i kalarepki

Wykonanie

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Marchew i kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na dużych oczkach. Łączymy z kapustą i doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy śmietanę oraz majonez.

Wydrukuj
Kategoria: Przepisy, Surówki, Witaminki
Tagi: , , , , , , , , ,