Chłopska patelnia czyli smażona kiełbasa z cebulą i papryką, to może nie jest najbardziej wyrafinowana kuchnia, ale na pewno będzie smakować każdemu facetowi. Po części spontaniczne danie z cyklu, sprzątamy lodówkę, a przy okazji zróbmy coś konkretnego na ciepło.
Składniki
- 1 laska cienkiej kiełbasy (u mnie z fileta z kurczaka)
- 2 małe cebule
- 1 papryka
- 3 łyżki keczupu
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, ostra papryka
Wykonanie
Kiełbasę przekrajamy, nacinamy i smażymy na oleju na rumiany kolor. Zdejmujemy z patelni na której następnie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę. Podlewamy wodą, dodajemy keczup i przyprawiamy. Dusimy do miękkości kilka minut. Pod koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę i chwilę całość podgrzewamy.